ikon-pil-bla Created with Sketch. flagg engelsk Created with Sketch. facebook-blue instagram-blue Group 10 Created with Sketch. logo Swix hvit Created with Sketch. ikon-vaer Created with Sketch.
08.12.2023

Kjærlighet ved første Skarverenn

Heldigvis feires både stort og smått – av ulike grunner og på forskjellig vis. 30-årsjubileum i skiløypa er imidlertid en mer sjelden variant. For bestevenninnene Mette og Ida blir Skarverennet 2023 en magisk opplevelse full av gode minner.

 

Tekst: Kreator Foto: Privat


Romantikk på Ustaoset

Som “førstereis” i Skarverennet 1993 er jentene temmelig nervøse og spente før skituren over fjellet. Spenningen blir ikke mindre da det renner inn en guttegjeng på nabohytta som de deler baderom med. Best å bli ferdig med tannpussen og komme seg i seng.

Tross bekymring for utstyr og formkurve, blir det en fantastisk skitur fra Finse til Ustaoset. Mestringsfølelsen er på plass, selvtilliten stiger, og etter en tur innom afterski på Ustaoset banker Mette og Ida på hos naboguttene. Det blir solvegg, latter og prat utover kvelden. Telefonnumre og adresser utveksles dagen derpå. Noe ligger visst i lufta, og det virker kanskje litt seriøst …?

 

Gode venner og nye kapitler

Det viser seg at alle bor i Oslo, og de blir en fin gjeng som har mye til felles og er aktive sammen. Hytteturer med peiskos og god mat, toppturer med og uten ski, treningstimer på Friskis & Svettis. Alle er i passende alder, single, forsynt med utelivet og klare for nye og roligere kapitler. Solide vennskap vokser fram, etterhvert også noe mer …

For fire av ungdommene fra skarverennshelgen 1993 blir det raskt full klaff – kjærligheten blomstrer! Ida gifter seg med Atle på skarverennsdagen, den 22. april 1995. Mette sier ja til sin Terje 24. august 1996.

– Man treffer ikke gutta på disko, sa Mettes far alltid, og nå må hun innrømme at han fikk rett.

 

Hektiske år – samholdet består

Barna kommer og de to parene flytter ut av Oslo til ulike steder på Østlandet. Avstanden blir lengre og hverdagene med jobb og familieliv travle. Men ingenting kommer i veien for kontakten og samholdet.
Mette og Ida støtter hverandre, deler erfaringer, gleder og sorger gjennom hektiske år som småbarnsmødre. Bestevenninnene fra barndommen forblir venninner i tykt og tynt. Gutta, som vokste opp sammen og brukte ungdomstida sammen i alpinbakkene, fortsetter det gode vennskape

Å kjenne hverandres historier gir trygghet. Mye tid sammen og mange felles opplevelser skaper tette bånd. Fellesskap og samvær blir godt og uproblematisk, man blir rause og tolerante med hverandre. Men, hva med romantikken fra Ustaoset – lever den fortsatt …?

 

Et romantisk nyttårsstunt

Etter å ha feiret nyttårsaften sammen hvert år siden 1993, innser Mette at det faktisk har gått 30 år siden den romantiske skarverennshelgen på Ustaoset. Turtelduene fra den gangen har gått Skarverennet flere ganger, men aldri sammen. Nå er det på tide! Mette melder alle på Skarverennet 2023 og kontakter Geilo IL for å få et 30-årsdiplom som hun vil overrekke de andre på nyttårsaften. Både feiring og folk får en ekstra gnist når diplomet og minnene trekkes fram. Med diplomet følger en invitasjon til sponsorteltet, med full bevertning og masse hygge – det er bare å glede seg!

 

 

Vårens vakreste 30-årsjubileum

Det kribler litt hos alle. De kjenner på spenningen fra den gang. De lurer på hva 30 år har gjort med formen, om bakkene vil føles brattere og løypa lengre. Vil de finne igjen hyttene oppi lia på Ustaoset? Og hva med været – vil det være på deres side?
Oppladningen har visst ikke vært helt optimal. Planen var jo å trene litt i forkant, men plutselig er det skarverennshelg. Og for en helg det blir! Sola stråler fra skyfri himmel, hvite vidder blinker og føret er gnistrende.

 

Skjebne-pins?

Forberedelsene er i gang kvelden før rennstart 2023, og et nytt stunt overrasker. Noe trekkes opp av en lomme. Atle har ryddet og støvsugd i en rotete kjeller hjemme, og fast i støvsugeren satt skarverennspinsen fra 1993. Hva er oddsen for å finne igjen en bortkommen pins etter 30 år? Og hva er oddsen for at det skjer uka før jubileumsturen? Selv en sindig vestlending kan vurdere å tro på skjebnen! Pins´en fra 1993 blir selvsagt med på tur, vel i mål får den selskap av en ny fra 2023.

 

 

Hjertene banker for Skarverennet

Mette, Ida, Atle og Terje er ikke i tvil – Skarverennet er og blir fantastisk. Alt er så velorganisert, helt fra de overordnede tankene til de små detaljene. Løypene er perfekte, stemningen er særegen og alle hjelpes og støttes hele veien fra start til mål.

 

 

Nå blir det ny tur, parene er klare for Skarverennets 50-årsjubileum i 2024. Både for den spektakulære skituren langs Hallingskarvet og den uforglemmelige jubileumsfesten.
Om det blir Skarverennet hvert år framover, er de usikre på, men i 2053 skal det helt klart sankes en ny pins …

 

Til påmelding

NYHETER

26.04.2024

Er nå trukket- 1 premie til over kr 100 000,-

Som en hyggelig overraskelse i anledning 50års jubileet, ble det lansert en stor trekkepremie i samarbeid med våre samarbeidspartner. Premien skulle trekkes lørdag 20...

Les mer

23.04.2024

En glad og ydmyk 50-åring

Takk for at du var med under Skarverennets jubileumsdag! I sterk vind og dårlig sikt fylte Skarverennet 50 år. Sammen med 10.000 entusiastiske deltakere fikk...

Les mer

23.04.2024

The weather in the mountains is unpredictable

Cancellation – the only reasonable option Unfortunately, the Skarverennet 2024 had to be canceled. Given the conditions that arose during the morning, we saw no...

Les mer

SKARVERENNET
”Vårens vakreste eventyr”

Vil du bli oppdatert jevnlig om nyheter og informasjon om Skarverennet? Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn under her, og vi vil dele vår informasjon med deg. Du kan når som helst avmelde deg om du ønsker dette.

    GENERALSPONSORER

    HOVEDSPONSORER

    SAMARBEIDSPARTNERE

    setTimeout(function(){ document.getElementById("mcjs").innerHTML=!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/6e6f81ba279e03b75c7750d71/598963b21c330be93cb577093.js"); }, 15000);