ikon-pil-bla Created with Sketch. flagg engelsk Created with Sketch. facebook-blue instagram-blue Group 10 Created with Sketch. logo Swix hvit Created with Sketch. ikon-vaer Created with Sketch.

Om Skarverennet

Skarverennet, verdens tredje største turlangrenn, ble første gang arrangert i 1974. Den 37 km lange løypa går fra Finse over høyfjellet til Ustaoset og gås av mer enn 12.000 skiglade, naturelskende mosjonister hvert år i siste halvdel av april – vårens vakreste eventyr. Fjellets ro, den unike utsikten og stemningen er helt spesiell, og det samme er gleden ved å komme i mål på Ustaoset. Fristil ble innført i 1987 og siden da har man kunne velge stilart. 25 kilometersløypa Haugastøl – Ustaoset så dagens lys i 1996.

 

Norges største

Når flere tusen deltakere legger ut på tur, så snakker vi om et arrangement med høy sosial profil, et smilende tog av skiløpere på vei over fjellet.

De første utgavene av skarverennet ble arrangert før områdene rundt Hallingskarvet fikk status som nasjonalpark. Eksemplarisk oppførsel og et fjellstøtt arrangement gjør at vi har beholdt tilliten, vi ønskes fortsatt velkommen tilbake for å oppleve vårens vakreste eventyr gjennom den majestetiske nasjonalparken på høyfjellet.

 

Gå med eliten

Å vinne Skarverennet er en prestasjon som henger høyt blant eliteutøverne. Når du, som sprek mosjonist, selv går Skarverennet så kommer du tett på utøverne og konkurranseidretten. At elite og mosjonister går «side om side» er et av flere momenter som gjør Skarverennet spesielt.

 

Hvor god må formen være?

Rennet vårt er for den store bredden, så du trenger ikke å være supersprek og atletisk for å delta. Er du en gjennomsnittlig skiturist som er mer opptatt av naturopplevelsen enn pulsklokka så duger du i massevis. Vi har 3 distanser man kan velge i mellom, 37 km i fra Finse, 25 km i fra Haugastøl og 15 km i fra Geilohovda. Eksperter fra Swix smører skiene dine før start, det er tre drikkestasjoner underveis og det er mange flotte plasser hvor du kan sette deg ned og ta en matbit langs løypa. Vi har godt og vel 1100 frivillige i arbeid, så det er lett å få assistanse eller ekstra smørehjelp hvis du skulle få behov for det.

 

Stilart

Siden man i 1987 innførte fristil/skøyting, har man kunne velge stilart. Det prepareres for både skøyting og klassisk for både trimerne og konkurranse klassen.

 

Transport

Vi selger billetter som inkluderer togtransport. Dette gjelder også tilbud om dagstur fra Oslo- og Bergensområdet, slik at du tar tog til start, går rennet og tar toget hjem igjen fra Ustaoset samme dag. Noe av det unike med Skarverennet, er at den eneste måten å komme seg til Finse med transport, er med tog (ingen bil vei dit)

 

Hvor lang tid tar det å gå?

En skimosjonist i normalt god form bruker vanligvis 4-5 timer på timer fra Finse til Ustaoset. Knall sol, utsikt og god stemning kan imidlertid friste til velfortjente pauser i solhellingene – beregn gjerne ekstra god tid!

 

PÅMELDING

Dagstur (tur/retur samme dag) fra

BERGEN ELLER OSLO

Åpner i oktober

Skal du gå

37 KM TRIM

Åpner i oktober

Skal du gå

25 ELLER 15 KM TRIM

Åpner i oktober

Konkurranseklasse

37 KM

Åpner i november

SKARVERENNET
”Vårens vakreste eventyr”

Vil du bli oppdatert jevnlig om nyheter og informasjon om Skarverennet? Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn under her, og vi vil dele vår informasjon med deg. Du kan når som helst avmelde deg om du ønsker dette.

    GENERALSPONSORER

    HOVEDSPONSORER

    SAMARBEIDSPARTNERE

    setTimeout(function(){ document.getElementById("mcjs").innerHTML=!function(c,h,i,m,p){m=c.createElement(h),p=c.getElementsByTagName(h)[0],m.async=1,m.src=i,p.parentNode.insertBefore(m,p)}(document,"script","https://chimpstatic.com/mcjs-connected/js/users/6e6f81ba279e03b75c7750d71/598963b21c330be93cb577093.js"); }, 15000);