ikon-pil-bla Created with Sketch. flagg engelsk Created with Sketch. facebook-blue instagram-blue Group 10 Created with Sketch. logo Swix hvit Created with Sketch. ikon-vaer Created with Sketch.

English Pages

OM RENNET

Skarverennet, første gang arrangert i 1974, er et turlangrenn som i 2021 går langs Hallingskarvet i en fantastisk natur med start og målgang på Geilo. Bak dette flotte rennet med lange tradisjoner står Geilo IL med en haug av frivillige som hjelper og heier deg frem fra start til mål.
Så - enten du velger den 20 km lange løypa fra Smettbak v/Geilo eller en av de to 37 km lange løypene fra Geilo, så er det å fullføre en naturopplevelse uten sidestykke. Fjellets ro med storslått utsikt, felleskapet og stemningen er noe du bare kan føle som deltaker i Skarverennet.  Fristil ble innført i 1987 og løypa Haugastøl - Ustaoset så dagens lys i 1996.

NORGES STØRSTE SKIRENN

Når flere tusen deltakere legger ut på tur, så snakker vi om et arrangement med stor sosial profil, et smilende tog av skiløpere på vei over fjellet. De første utgavene av Skarverennet ble arrangert før områdene rundt Hallingskarvet fikk status som nasjonalpark. Et fjellstøtt arrangement med skiglade og naturelskende deltakere har gang på gang vist seg tilliten verdig. Og det er også derfor vi fortsatt ønskes velkommen til å oppleve vårens vakreste eventyr i nasjonalparken.

ELITEN

Skarverennet har en konkurranseklasse (ca 1 400 deltakere) som i 2021 starter på Geilotoppen Her deltar mange av de beste langrennsløperne og skiskytterne i Norge og flere internasjonale profiler.


HVOR GOD MÅ DU VÆRE?

Rennet vårt er for den store bredden, så du trenger ikke å være supersprek og atletisk for å delta. Er du en gjennomsnittlig skiturist som er mer opptatt av naturopplevelsen enn pulsklokka så duger du i massevis. Eksperter fra Swix smører skiene dine før start, det er tre drikkestasjoner underveis og det er mange flotte plasser hvor du kan sette deg ned og ta en matbit langs løypa. Vi har godt og vel 1100 frivillige i arbeid, så det er lett å få assistanse eller ekstra smørehjelp hvis du skulle få behov for det.

TRANSPORT

I 2021 selger vi billetter som inkluderer dagstur med tog fra Bergen/Oslo. Det er bare i fra Oslo/Bergen det går tog. Her er det Vys smittevernregler og plassbegrensninger som gjelder, så det lønner seg å være tidlig ute med bestillingen for å få plass. I år har vi sikret p-plasser i og ved Geilo siden flere må ha egentransport for 2021. Les mer om transport her

GJENNOMSNITT

En gjennomsnittstrimmer bruker cirka 4-5 timer på å gå løypa på 37 km med start og mål på Geilo. Og med knall sol (som det ofte er midt i april, beregn gjerne ekstra tid til velfortjente pauser i solhellingene!

PÅMELDING

Vil du ha dagstur fra

BERGEN ELLER OSLO

Skal du gå

37 KM TRIM

Skal du gå

20 KM TRIM

Konkurranseklasse

37 KM

SKARVERENNET
”Vårens vakreste eventyr”

Vil du bli oppdatert jevnlig om nyheter og informasjon om Skarverennet? Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn under her, og vi vil dele vår informasjon med deg. Du kan når som helst avmelde deg om du ønsker dette.

    GENERALSPONSORER

    HOVEDSPONSORER

    SAMARBEIDSPARTNERE