ikon-pil-bla Created with Sketch. flagg engelsk Created with Sketch. facebook-blue instagram-blue Group 10 Created with Sketch. logo Swix hvit Created with Sketch. ikon-vaer Created with Sketch.

English Pages

OM RENNET

Skarverennet ble første gang arrangert i 1974, er et turlangrenn med start på Finse/Haugastøl og innkomst på Ustaoset. Det går langs Hallingskarvet i en fantasisk natur. Bak dette flotte rennet med lange tradisjoner så står Geilo IL med en haug av frivillige som står til din disposisjon fra start til mål.

Så - enten du har valgt den vel 25 km lange løypa fra Haugastøl eller 37 km lange løypa fra Finse, er dette er en bragd som bør feires! Over målstreken sklir du rett inn i et kokende liv, fart og moro.

Fristil ble innført i 1987 og løypa Haugastøl - Ustaoset så dagens lys i 1996.


MANGE DELTAGERE

Det er ikke uten grunn at deltakertallet er 12 220. Arrangementet har en STOR sosial profil der alle ser ut til å ha et strålende godt humør.

I nyere tid har det også blitt Nasjonalpark rundt Hallingskarvet, men Skarverennet, som ligger i nasjonalparken, får gå som før. Dette er flott, og viser av vi rydder opp etter oss hvert år.


ELITEN

Skarverennet har en konkurranseklasse (ca 1 400 deltakere) med start fra Finse. Her deltar alle de beste langrennsløperne og skiskytterne i Norge og flere internasjonale profiler.

Meld deg på som Elite her

HVOR GOD MÅ DU VÆRE?

Dette er et bredt arrangement og det er ingen nødvendighet i å være veldig sprek. Det holder å være en helt gjennomsnittlig ski turist. For å kunne arrangere Skarverennet har vi godt og vel 1100 frivillige mannskaper i arbeid, før – under og etter rennet.

Det er tre store drikkestasjoner, i tillegg til strategisk plassert smøreassistanse. Videre finner du flere tusen tilskuere, like før nedfarten til Ustaoset. Med sol og fint vær kan de lene seg godt tilbake og nyte den vakre vinterdagen før du tar den siste mila til målgang.


TRANSPORT

For å få transportert løperne, 12 220, til Finse og Haugastøl har vi leid inn tog fra VY. Det går 1 direkte tog fra Oslo til Finse, 3 fra Bergen til Finse og 6 stk fra Geilo området til Finse. I tillegg går det 2 tog og busser fra Ål/Geilo til Haugastøl.

Les mer om transport her

GJENNOMSNITT

På de 37 km fra Finse til Ustaoset bruker en gjennomsnitts trimmer ca 4-5 timer. Og med knall sol (som det ofte er) tar man kanskje lengre pauser i solhellingene!

PÅMELDING

Vil du ha dagstur fra

BERGEN ELLER OSLO

Åpner 14 oktober kl 10.00

Skal du gå

37 KM TRIM

Åpner 15 oktober kl 10.00

Skal du gå

25 KM TRIM

Åpner 16 oktober kl 10.00

Oppholder du deg på

FINSE

Åpner 17 oktober kl 10.00

Skal du gå

KONKURRANSE

Åpner 23 november kl 10.00

SKARVERENNET - ”Vårens vakreste eventyr”

Vil du bli oppdatert jevnlig om nyheter og informasjon om Skarverennet? Alt du trenger å gjøre er å klikke deg inn under her, og vi vil dele vår informasjon med deg. Du kan når som helst avmelde deg om du ønsker dette.

    GENERALSPONSORER

    HOVEDSPONSORER

    SAMARBEIDSPARTNERE